Pályaépítés

Tapasztalatainkból és technikai hátterünkből adódóan úgy gondoljuk, már nem érhet meglepetés

A magyar tulajdonú Premier Pitches Kft. kizárólag élőfüves sportpályák építési és felújítási munkáira specializálódott, emellett a pályák fenntartásához szükséges speciális gépek és anyagok kizárólagos kereskedelmével is foglalkozik.

Az MLSZ által is minősített cégünk szemléletét tükrözi, hogy a sportpályát egy komplex rendszerként kezeljük, a tervezéstől kezdve a kivitelezésen keresztül, a hosszú távú fenntarthatóságig.

Természetes élőfüves pályák építése és renoválása mellett vállaljuk a legmodernebb technológiájú hibrid, illetve fibresand gyeptartójú pályák elkészítését. Ezen speciális játékfelületek a vetőmagkeverék, gyeptrágya és precíz kinevelés eredményeként akár már nyolc hét után használatra alkalmasak.

A gyep karbantartásához a nagy szaktudású angol Campey cég professzionális gépeit forgalmazzuk. Ezen speciális gépeket (Imants, Koro, Dakota, Raycam, Vredo, Dennis és Sisis) választották többek között a Wembley, Real Madrid, Ferencváros stadion gyepének karbantartásához.

A pályák építéséhez és felújítási munkáihoz az angol partnerünk, a DLF Trifolium Johnsons Sports Seed és a Masterline termékcsalád magas minőségű fűmag keverékeit használjuk. A DLF termékeit használták Dél-Afrikában, Brazíliában illetve Franciaországban, a FIFA Labdarúgó világ- és Európa-bajnokságok helyszínein is.

A pályák építésénél és felújításánál az angol piacvezető Rigby Taylor Ltd. által gyártott és forgalmazott műtrágyákat és egyéb speciális szereket alkalmazzuk. Az eltérő éghajlatú országok, mint például Izland, Portugália, Németország stadionjai is a Rigby Taylor termékeit használják.

A pálya elkészítését követően cégünk folyamatos szaktanácsadást és gyeptrágya programot tud nyújtani. A cég ügyvezetője Békefi István, gazdasági agrár- és kertészmérnök, aki hétéves saját gyepszőnyeg-termesztésben (www.balatongyep.hu), továbbá nemzetközi futballpálya építésben és ápolásában is szerzett tapasztalatokat. Az angol Premier Pitches Ltd. partnereként a Manchester United, a Newcastle United, a Sunderland, a Wolverhampton és a Nottingham Forest futballpályáinak felújítási munkáiban működött közre.

Hazánkban pedig részt vettünk többek között a Groupama stadion, az MLSZ Telki edzőközpont centerpálya felújításában és a Ferencváros Törekvés SE pályájának megépítésében.

Cégünk a legmagasabb színvonalon vállalja új, nemzetközi színvonalú élőfüves futballpályák építését, renoválását, legyen szó akár a természetes, akár a speciális fibresand és hibrid gyeptartó szerkezetről. A Premier Pitches Kft. a kivitelezés kezdetétől a pálya használatba vételéig minden egyes munkafolyamatban precíz, szervezett és határidőn belüli eredményt biztosít. Az alépítményi munkák esetén a felszíntükör lézeres kialakításán túl a drén-, az öntöző- és a fűtésrendszer megvalósítását is vállalja.

A kisebb áplolási és renoválási feladatok ellátása mellett edzőterületek és akár nemzetközi mérkőzések lebonyolítására is alkalmas professzionális sportpályákat is építünk. Igény esetén a legmodernebb és legstrapabíróbb technológiájú hibrid, illetve fibresand gyeptartójú pályák elkészítését is vállaljuk, melyeket a nagy tapasztalattal rendelkező SIS UK Ltd-vel partnerségben készítünk el. Az európában piacvezető sportpálya építő vállalkozás referenciái Afrikától Svédországig, Portugáliától Dubaiig szerte megtalálhatóak.

Pályarenoválás

A pályák rövid határidőn belül történő renoválását az általunk forgalmazott speciális célgépekkel, illetve Európa legnevesebb stadionjaiban is alkalmazott technológiával végezzük el. A gyep renoválása speciális géppel történő gyepnyeséssel, a talaj lazításával, szintezésével, a gyeptartó réteg minőségének feljavításával, speciális fűmagkeverék, illetve műtrágyaprogram alkalmazásával történik.